Výlety na kolech jsou oblíbenou aktivitou nejen pro maminky s dětmi, které se spíše, než na daleký kopec vydají možná na přilehlé hřiště, ale také pro opravdové sportovce, pro které je vysoký kopec jen jedním z mnoha bodů na jejich cestě. Stačí jen pořádně nafouknout kolo, podívat se, jestli náhodou nepotřebuje kontrolu v servisu, nachystat vhodné oblečení (mrkněte třeba na cyklistické kalhoty Silvini, pořádně nabít telefon a vydat se na cestu. Nebo že vám přece jen ještě něco chybí? Samozřejmě máte pravdu! Na cyklistický výlet by vám nikdy neměla chybět pořádná svačinka.

Obložený sendvič

Pořádná svačina, která skutečně doplní živiny vašemu unavenému tělu, však zdaleka není to, na co pod tímto pojmem každý správný vlastenec ihned pomyslí. To znamená, že řízek, trvanlivé suché salámy a kaloriemi nacpané sladkosti můžete nechat doma. Na výlet se vám totiž bude hodit něco úplně jiného. Není však vše jenom o jídle. V horkých letních teplotách, kdy tělu snadno hrozí dehydratace, by doma neměly zůstat ani pořádné zásoby tekutin, a to nejlépe vody, která je organismu nejpřirozenější. Vodu však můžete získávat také u ovoce a zeleniny, které před výletem můžete pohodlně nakrájet do krabičky, čímž kromě toho, že zabráníte jeho rozbití, také vytvoříte skvělý salát.

Čerstvé maliny

A pokud jste salátoví tvorové, určitě vás potěší, že vhodný salát můžete vykouzlit také z těstovin nebo kuskusu a na výletě jím s klidem nahradit oběd. Na oběd se vám může hodit i pečivo (nejlépe celozrnné) obložené tím, co máte rádi. Nezapomeňte však, že někdy opravdová kvalita znamená mnohem víc než kvantita. A celé zásoby jídla pak můžete doplnit ještě o něco sladkého. Sázkou na jistotu jsou müsli tyčinky, proteinové tyčinky nebo sušené ovoce, díky kterému získáte spoustu sil do další cesty (a navíc sladké dokáže mnoha lidem zlepšit den, a zvláště po únavě se vám bude hodit něco, co zaručeně dobije baterky). Tak šťastnou cestu a ať se výlet vydaří!

Back To Top