Co je vlastně čaj- Yerba Maté?
Je to nápoj pocházející z Jižní Ameriky rozšiřující se do celého světa. Skládá se ze sušených a drcených lístků Cesmíny paraguajské. Pijí ji jihoameričtí indiáni už tisíce let. Pěstuje se v Paraguaye, Argentině a Brazílii.

Proč je zdravé pít čaj Yerba Maté a na co konkrétně je zdravý?
Velikou výhodou narozdíl od pití velkého množství kafe, nebo energy drinků které jsou dost nezdravé a mohou způsobit velké zdravotní komplikace je tento čaj velice dobrý na stimulaci organismu a k tomu je ještě velmi zdravý! Dále posiluje imunitu, má kladný vliv na hladinu cukru v krvi, napomáhá lepšímu trávení a také tlumí pocit hladu, proto se doporučuje pít ho při nasazení nějaké diety. Obsahuje velké množství minerálů, vitamínu a antioxidantů.

čaj

Tak a teď k tomu hlavnímu..jak si připravit čaj Yerba Maté?
Koukala jsem se na jedno video s mladým chlapcem a koukala jsem na jeho přípravu čaje Yerba Maté.Tento chlapec doporučoval použít brčko bombila. Je specifická v tom, že má dole filtr, aby se vám lístky nedostaly do úst. Dále je potřeba nádoba tkz. kalabasa. Vhodná je kalabasa ze 100 % bambusu je lehký a má perfektní vlastnosti s teplotou, dále termosku držící teplotu, horkou vodu mezi 70-80 stupni a vlažnou vodu na první zalití, také samotného aromatizovaného nápoje Maté https://darka-shop.cz/katalog/kvalitni-cerstve-sypane-caje/povzbudivy-bylinny-napoj-yerba-mate/povzbudivy-bylinny-caj-mate-aromatizovane.

čaj Yerba Maté

Postup:
1. tři lžíce Yerbo Maté dáme do kalabasy
2. vezmeme si vlažnou vodu, kdy Yerba Maté jemně zalijeme, nesmíme ji utopit!! Dále máme dvě možnosti- buď promixujete a necháte vstřebat vlažnou vodu do lístkům v případě že nemáte tolik času, tak odsrknete vlažnou vodu.
3. uvaříte si v konvici horkou vodu mezi 70-80 stupni..víc ne jinak zabijeme všechny potřebné látky!!
4. Nakonec zalijeme Yerba Maté pomalinku malým proudem vody!
5. Nakonec počkáme maximálně tři minuty a pak můžete pít.
6. Vodu si mlžete nalít do termosky a přilívat po celý den

Co nabízíme my?
Spoustu příchutí a druhů tohoto čaje, koukněte na naše stránky a vyberte ten správný pro vás.

Back To Top