Pokud nemáte zrovna nejlepší vztahy se vzdálenější rodinou, rozhodně to není žádná katastrofa. Je mnoho lidí, kteří se vzdálenější rodinou nemají dobré vztahy a nijak to neřeší, protože jim to připadá hloupé. Je určitě daleko horší, pokud si člověk nerozumí například se sourozenci nebo rodiči než s někým ze vzdálenější rodiny.

Kolikrát se člověk se vzdálenější rodinou potká jen párkrát za rok, kde se ve výsledku nemusíte ani s nikým bavit.

dva lidé

To, že nepřijdete na sraz se vzdálenější rodinou není něco, z čeho byste si měli dělat hlavu. Kolikrát člověk udělá jen dobře, když na daný sraz nejde, protože by to mohlo dopadnout tak, že byste z daného setkání byli smutní a ve výsledku byste litovali toho, že jste tam šli.

Jsou rodiny, kde vše funguje naprosto perfektně a dokonale, takže se lidé velice rádi setkávají, ale jsou i rodiny, kde o dokonalosti rozhodně mluvit nemůžeme a tak se nemůžeme ani divit tomu, že se najdou lidé, kteří na rodinné sešlosti už jen z principu nechodí. Nikdo si nemusí kazit den tím, že bude trávit čas s lidmi, kteří se stejně ani nezeptají, jak se danému člověku daří, co je u něj nového apod. S takovými lidmi opravdu není zapotřebí se stýkat a pokud si myslíte, že ano, pak jste na omylu.

dva lidi

Věřte, že daným lidem bude úplně jedno, jestli na dané sešlosti budete nebo nebudete. Je dost pravděpodobné, že pokud nepřijdete, budou se ptát, kde jste a proč jste nepřišli, ale bude to jen dotaz ze zdvořilosti. Pokud byste dorazili, ve výsledku by se na vás možná jen podívali a tím by to skončilo.

Člověk jistě nebude mít problém najít si daleko lepší program, než něco takového. Nekažte si den kyselými obličeji lidí, kterým je ve výsledku opravdu jedno, jestli se máte dobře nebo špatně. Pokud byste se měli špatně, kolikrát by z něčeho takového měli možná i radost.

Někdy je lepší vymyslet raději jiný program, než se potkat s lidmi, kterým na vás stejně nezáleží.

Back To Top